CARING FOR THE WORLD

MYoMY is nu een gecertificeerde B Corporation®

MYoMY is nu een gecertificeerde B Corporation®

                                                             Wij zijn enorm trots om met jullie te delen dat wij vanaf nu een gecertificeerde B Corporation® zijn. MYoMY is al jaren een Social Enterprise en toch maakt deze certificering een groot verschil. Zo vertelt ook Marja Baas, oprichtster van MYoMY: “Het internationale B Corp meet duurzaamheid van je bedrijf tot in de haarvaten. Zo hebben wij zelfs onze statuten moeten aanpassen bij de notaris waarbij wij in een uitgebreide passage verklaren dat voor ons onze Purpose minstens zo belangrijk is als onze Profit. Wij zijn ontzettend trots dat wij nu ook behoren tot de frontrunners op duurzaamheid naast bedrijven als Patagonia, MUD Jeans en Tony Chocolonely. Als MYoMY mogen we ontzettend trots zijn met de hoge startscore van 102,6 punten!”

Impactvol ondernemen
Samen met onze fairtrade productiepartners in Bangladesh en India zetten wij ons in voor een eerlijkere wereld met gelijke kansen. Dit met zo min mogelijk impact op het milieu. Elise Luring, onze productie en sustainability manager is ook erg blij met de mooie score: “Het geeft enorm veel voldoening om als duurzaam bedrijf deze certificering binnen te halen. De hoge startscore is iets om erg trots op te zijn, waarbij ik natuurlijk gelijk kansen zie om deze te verhogen. Het mooie van B corp is dat we van elkaar kunnen leren omdat het hele systeem zo transparant is.”

Wat is B corp?
B Corporations zijn ondernemingen die balans zoeken tussen winst en betekenis. Dit zijn sociale ondernemingen die werken aan een inclusieve en duurzame economie waarbij mens en milieu een grote rol spelen in de besluitvorming. B corp wordt een bedrijf niet zomaar, hiervoor doorloopt zij een assessment waarbij de gehele bedrijfsvoering bloot komt te liggen. Binnen het assessment zijn in totaal 200 punten te verdienen waarvan minimaal 80 punten gehaald moeten worden om in aanmerking te komen voor een certificering. Om de 3 jaar moet het assessment vernieuwd worden.

Leer meer over onze social enterprise op onze ‘over ons‘ pagina.

GERELATEERDE PRODUCTEN

MY LIMA BAG Handbag

croco black
hunter off-black
rambler black
rambler brandy
rambler sand
179,95

MY PAPER BAG Mini – AppleSkin

appleskin black
appleskin blue
appleskin burgundy
appleskin camel
129,95

MY PAPER BAG Shopper

hunter mid brown
hunter off-black
hunter taupe
rambler black
rambler brandy
209,95

INTERESSANT? LEES OOK...

MYoMY werd in 2007 opgericht, nadat Marja Baas haar goedlopende uitgeverij had verkocht om zich in te zetten voor een betere wereld. Inmiddels zijn de duurzaam geproduceerde tassen van MYoMY te vinden in meer dan 200 verkooppunten in Nederland. Dankzij verschillende samenwerkingen die Marja in de afgelopen jaren aanging, is zij hard op weg om haar doel te behalen door de belangrijkste missie van MYoMY te realiseren; een keten van empowerment creëren voor een eerlijkere wereld.
MYoMY leerde het afgelopen jaar dat positieve impact en verandering ook zit in de kleine dingen die we doen. Van de keuzes die we elke dag maken, de producten die we kopen tot iets simpels maar krachtig als het delen van een glimlach. In dezelfde periode ontstond samen met onze partner Leatherina het idee voor de MY CHANGEMAKER BAG.
MYoMY is te zien in de Bijenkorf Den Haag en Utrecht met haar tentoonstelling over innovatieve materialen. Met deze expositie neemt MYoMY je mee in haar zoektocht naar de nieuwste, duurzame en vegan innovaties van materialen.