Compenseer de Co₂-uitstoot van jouw nieuwe tas

COMPENSEER DE Co₂-UITSTOOT VAN JOUW NIEUWE TAS

Als duurzaam tassen label zijn wij continue bezig om onze impact op het milieu te verbeteren. Zo werken wij met zorgvuldig geselecteerde duurzame materialen voor onze collecties. En werken wij aan lange termijn partnerschappen met fair trade organisaties. Maar dit kan volgens ons nog beter. Want hoe zit het met de CO₂ uitstoot tijdens het productieproces en het transport van onze MYoMY tassen?

SAMENWERKING MYoMY EN CO₂OK

Om de CO₂ uitstoot te verbeteren was het voor ons een logische stap om samen te gaan werken met het bedrijf Co₂ok. Co₂ok zet zich actief in om de CO₂ uitstoot te verminderen. Om deze missie met anderen te delen bieden zij nu een service aan om jouw aankoop klimaatneutraal te maken.

Door de Co₂ok button aan onze webshop toe te voegen, zetten wij ons bewust in om de uitstoot van onze producten te verminderen en hopen wij jou als klant te stimuleren om je aankoop klimaatneutraal te maken.

SHOP CO₂ NEUTRAAL

Wanneer je in de MYOMY webshop een tas of accessoire besteld, wordt er in de winkelwagen een button getoond waardoor jij je aankoop klimaatneutraal kunt maken. Als jij ervoor kiest om “jouw aankoop klimaatneutraal te maken” betaal je een klein bedrag bovenop je aankoop. Dit is ongeveer 2% van het totaalbedrag en geheel vrijwillig. Het bedrag wordt alleen toegevoegd als je het hokje aanvinkt. Het bedrag wat jij als klant extra betaald wordt gebruikt om projecten te financieren die klimaatverandering tegengaan, investeren in duurzame energie en Co₂-uitstoot verminderen.

CO UITSTOOT VERMINDEREN

Gecertificeerde partners van CO₂ok, Atmosfair en Fair Climate Fund, houden zich bezig met het financieren van projecten die klimaatverandering tegengaan en CO₂-uitstoot verminderen. Dit is bijvoorbeeld gelinkt aan duurzaam omgaan met energie (zowel in de vorm van wind, water, zon en gas). Ontwikkelingslanden krijgen hierdoor een kans om op een schone manier te kunnen koken op biogas of herbebossing te financieren voor koffieboeren.

Maar hoe weten wij nou hoeveel CO₂ en andere broeikasgassen er worden uitgestoten bij de productie en het transport van jouw aankoop? En hoe berekenen we dan hoeveel geld het kost om dit te compenseren? Om in te schatten hoeveel jij zou moeten bijdragen om klimaatneutraal te shoppen, heeft CO₂ok de gemiddelde kosten voor CO₂-compensatie per product uitgerekend in relatie tot de prijs van het product.

Help mee in de strijd tegen klimaatverandering door je aankopen klimaatneutraal te maken! Shop CO₂ neutraal.

Get social

Volg je ons al op Facebook en Instagram? Wees als eerst op de hoogte van nieuwe collecties, acties en sales.

[]