POWERFUL DESIGN

Designed to empower: MY LIMA BAG

Designed to empower: MY LIMA BAG  

                                                             Binnen de nieuwe Herfst/Winter 2021 collectie introduceren wij een gloednieuw en nu al geliefd ontwerp: de MY LIMA BAG. Deze serie, bestaande uit twee designs, is ontworpen door in-house designer Domino Vugts. Zij vond haar inspiratie in een powervrouw die dicht bij MYoMY staat: Taslima Miji.

Domino verteld: “De AW21 collectie staat voor een blanke pagina, een nieuw begin. De MY LIMA BAG is vernoemd naar Taslima Miji, een grote inspirator en voorbeeld voor de mensen om haar heen. Ze is niet bang een nieuw geluid te laten horen in haar omgeving, zelfs als deze ver afstaat van de norm. Daarmee motiveert ze haar werknemers en andere mensen om te dromen en achter je dromen aan te gaan. Deze tas is een ode aan krachtige vrouwen die opstaan voor dat wat zij belangrijk vinden. Vandaar ook de krachtige en duidelijke vorm van het design. Ons logo komt terug in het hengsel van de tas, de O met het streepje er onder.”

MY LIMA BAG Mini – Hunter Chocolate Brown
.

Taslima Miji is de oprichtster van Leatherina in Bangladesh, de Fair Trade gecertificeerde productiepartner van MYoMY. Als changemaker zet ze zich elke dag in voor meer gelijkheid tussen man en vrouw. En dat is nodig verteld Taslima regelmatig aan het MYoMY team. Met trots kijkt zij naar de samenwerking: ‘[Dat de MY LIMA BAG naar mij is vernoemd, maakte me awkwardly trots. We zijn samen zo ver gekomen, ondanks de moeilijke reis en het moeilijke jaar. Ik ben dankbaar en vereerd dat Leatherina en MYOMY zo’n sterke band hebben en elkaar op zo’n manier inspireren. Ik hoop dat deze diepe connectie tussen ons nog veel meer mooie producten zal creëren om de liefhebbers van fairtrade tassen te verbazen.]’

Empowering you to empower others
Binnen
 
in de tas staat de quote “empowering you to empower others”. Passend bij de vrouw naar wie de tas vernoemd is maar ook aansluitend aan de missie van MYoMY verteld Domino: Deze quote staat voor de keten van empowerment die wij bij MYoMY willen creëren. Wij geloven in de kracht die we elkaar kunnen geven, als iemand in zijn of haar kracht staat is de kans groter dat diegene ook iemand anders kan empoweren. Dit geldt ook voor de producten die je koopt, met deze tas draag je direct bij aan de empowerment missie van MYoMY maar ook die van Taslima en Leatherina.”  

MY LIMA BAG Mini – Hunter Terra
.

Ontdek nu de eigentijdse MY LIMA BAG Handbag en de compacte MY LIMA BAG Mini in verschillende kleuren. Beiden komen met een cross-body hengsel.

GERELATEERDE PRODUCTEN

MY LIMA BAG Handbag

croco black
hunter off-black
rambler black
rambler brandy
rambler sand
179,95

MY LIMA BAG Mini

croco black
hunter off-black
rambler black
rambler brandy
rambler sand
99,95

MY PAPER BAG Shopper

hunter mid brown
hunter off-black
hunter taupe
rambler black
rambler brandy
209,95

INTERESSANT? LEES OOK...

Toen designer Ramon Middelkoop een zwerver opmerkte in een metro die een verfrommeld papieren tasje bij zich droeg, bewaarde hij dit beeld in zijn hoofd tot het juiste moment aanbrak. Toen het moment eenmaal daar was, viel alles als op magische wijze samen: de tijdsgeest, het ontwerp en de samenwerking met MYoMY bleken de succesformule voor het ontwerp van de MY PAPER BAG.
MYoMY werd in 2007 opgericht, nadat Marja Baas haar goedlopende uitgeverij had verkocht om zich in te zetten voor een betere wereld. Inmiddels zijn de duurzaam geproduceerde tassen van MYoMY te vinden in meer dan 200 verkooppunten in Nederland. Dankzij verschillende samenwerkingen die Marja in de afgelopen jaren aanging, is zij hard op weg om haar doel te behalen door de belangrijkste missie van MYoMY te realiseren; een keten van empowerment creëren voor een eerlijkere wereld.
MYoMY leerde het afgelopen jaar dat positieve impact en verandering ook zit in de kleine dingen die we doen. Van de keuzes die we elke dag maken, de producten die we kopen tot iets simpels maar krachtig als het delen van een glimlach. In dezelfde periode ontstond samen met onze partner Leatherina het idee voor de MY CHANGEMAKER BAG.