EMPOWERED CONNECTIONS

Dromen van de makers van jouw MYoMY tas

Dromen van de makers van jouw MYoMY tas

                                                             “Dromen zouden grenzeloos moeten zijn.” Dit zijn de krachtige woorden van onze Fair Trade productiepartner en changemaker Taslima Miji. In ons vorige Journal artikel vertelde zij over haar dromen en hoe zij zich elke dag inzet voor een eerlijkere mode-industrie in Bangladesh met gelijke kansen, voornamelijk voor vrouwen. De mogelijkheid om eindeloos te kunnen dromen is hierbij een belangrijk startpunt voor meer gelijkheid. Alleen als je mag en durft te dromen ontstaan er mogelijkheden, en dit is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Dhaka, Bangladesh is waar het activisme tegen fast fashion voor zowel Taslima als voor de oprichters van Fashion Revolution Week begon. Bij het instorten van de Rana Plaza fabriek in 2013 ontstond er bij hen maar ook bij vele anderen het gevoel: dit moet anders. Ondanks dat er stappen zijn genomen is helaas ook nu de boodschap van Fashion Revolution Week nog van belang. Want nog veel van de kleren en modeproducten die wij dragen worden gemaakt ten koste van een ander. Fashion Revolution Week zet zich als activistisch platform in om de mode-industrie maar ook consumenten wakker te schudden voor de misstanden in de sector.

MYoMY is al vanaf het begin een sociale onderneming en opgericht met het idee dat het anders kan en moet. Duurzame en fair trade producten die bijdragen aan gelijke kansen. Het is onze droom om met onze tassen een keten van empowerment te creëren, van maker tot drager. Dit jaar viert MYoMY haar 15-jarig jubileum en stellen wij tijdens Fashion Revolution Week 2022 ook graag weer verschillende mooie mensen achter ons merk aan jullie voor. We vroegen 15 makers van jouw MYoMY tas wat hun droom is. Groot of klein, dat maakt niet uit.

Rozina
Assembly Table Worker – Leatherina, Bangladesh
“It’s my dream to open up my own small handicraft factory in the future”

Peyara
Cutting and Trimming worker – RIFF Tannery, Bangladesh
“I live for my daughter, she is 20 years old and has been suffering from mental illness. I want to make sure I’m there for her and that is my biggest motivation in life. A good future for my children is my dream.”

Ioana
Seamstress – DECE, Romania
“This job learned me a lot of new skills, I dream that one day I will be a designer.”

Rehan
Fabricator – Stichwell, India
“I love my job as a manufacturer and the detailed work that goes into making every bag. I feel blessed with my job and the skill that I have. I want to pass on this knowledge to teach more young people.”

Eity
Multitasking Table Operator – Leatherina, Bangladesh
“I dream of making more beautiful bags to expand my talent and skills”

Mahbub
Sourcing Coordinator – Leatherina, Bangladesh
“My father is my inspiration and is always there when I need support. I dream of one day being an entrepeneur myself.”

Riya
Fabricator – Stichwell, India
“I have a good eye for detail so one day I hope to become head of quality control within the company.”

Mohin
Assistant colour matcher – Chang Hing Tannery, India
“By improving my technical knowledge in leather making I dream of owning my own house.”

Anca
Senior Textile hub worker – DECE, Romania
“My job at DECE enabled me to begin to pursue my dreams and improve my home. I want my children to have opportunities in life that I didn’t have when I was young.”

Habibur
Fabricator – Stichwell, India
“With my work I want to give my children a good education and independence.”

Jivan
Senior Leather hub worker – DECE, Romania
“I have started to extend and renovate my home that I hope to finish it soon. Like Anca, I also want my children to have more opportunities than I had when I was their age.”

Meem
Assistant Quality Control Operator – Leatherina, Bangladesh.
“I want to contribute to our country’s economy”

Modeshwar
Fabricator – Stichwell, India
“My dream is to become production manager one day.”

Livia
Textile hub worker – DECE, Romania
“Having my own job has enabled me to begin to build and furnish my own home that I dream of finishing.”

Hilary
Coating worker – Mabel (AppleSkin™), Italy
“I simply dream of peace for everyone”

GERELATEERDE PRODUCTEN

MY LIMA BAG Handbag

croco black
croco green
hunter ocher
hunter taupe
rambler off-white
179,95

MY PAPER BAG Shopper

hunter mid brown
hunter off-black
hunter taupe
rambler black
rambler brandy
209,95

INTERESSANT? LEES OOK...

Toen Taslima (45) uit Bangladesh in 2013 getuige was van de Rana Plaza ramp, besloot zij dat ze actie wilde ondernemen. Zo ontstond het idee voor haar eigen onderneming: Leatherina (2016), een ondertussen Fair Trade gecertificeerd productiebedrijf gespecialiseerd in lederwaren. Taslima heeft nu zo’n 40 vrouwen en mannen in dienst die werken onder goede omstandigheden, voor een eerlijk loon en met gelijke kansen om zich te ontwikkelen, te leren en te dromen.
MYoMY leerde het afgelopen jaar dat positieve impact en verandering ook zit in de kleine dingen die we doen. Van de keuzes die we elke dag maken, de producten die we kopen tot iets simpels maar krachtig als het delen van een glimlach. In dezelfde periode ontstond samen met onze partner Leatherina het idee voor de MY CHANGEMAKER BAG.
MYoMY werd in 2007 opgericht, nadat Marja Baas haar goedlopende uitgeverij had verkocht om zich in te zetten voor een betere wereld. Inmiddels zijn de duurzaam geproduceerde tassen van MYoMY te vinden in meer dan 200 verkooppunten in Nederland. Dankzij verschillende samenwerkingen die Marja in de afgelopen jaren aanging, is zij hard op weg om haar doel te behalen door de belangrijkste missie van MYoMY te realiseren; een keten van empowerment creëren voor een eerlijkere wereld.