Designed to love and to last

DUURZAAMHEID

MYoMY gaat en zal altijd gaan over het versterken ’empowering’ van mensen en zorgen voor de wereld. In de mode industrie is ongelijkheid en milieuvervuiling orde van de dag. MYoMY is opgericht met de overtuiging dat we het beter kunnen. Op onze weg om een circulair merk te worden, groeien en leren we elke dag om onze tassen, materialen, productieproces en transport zo duurzaam mogelijk te maken. We doen dit door middel van krachtige samenwerkingen met innovators en change makers.

Materialen

 

MYoMY tassen zijn gemaakt van leer en gerecyclede materialen. Leer is een duurzaam en natuurlijk materiaal dat tijens het gebruik alleen maar mooier wordt. Het is ook een heel duurzaam materiaal als je het op een veilige manier produceert. Daarom is het leer dat we gebruiken Leather Working Group gecertificeerd, wat betekent dat er streng gecontroleerd wordt op naleving van alle milieuvoorschriften. Het leer wordt op een duurzame manier gelooid met minder chroom en de afvalstromen worden in meerdere fasen gerecycled.

De voering van MYoMY tassen en enkele speciale collecties zijn gemaakt van 100% gerecycled PET in samenwerking met Waste2Wear®. Een innovator in circulaire materialen gemaakt van afgedankte plastic afvalflessen. Voorkomen dat het op de vuilnisbelt terechtkomt en het een nieuw doel geeft. We werken altijd aan nieuwe innovaties en materialen om collecties van hoge kwaliteit te ontwerpen die gemaakt zijn om jaren van te houden.

Productie

 

Met elke MYoMY collectie willen we onze productie partners versterken. Samen met hen creëren we een veilige en gezonde werkomgeving voor onze makers met een eerlijk inkomen, acceptabele werktijden, opleiding en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Bij de productie houden we ook rekening met milieuaspecten, waaronder afval en energie. We vragen onze partners om hun afval in de verschillende stadia van het productieproces te recyclen en gebruik te maken van natuurlijke droging en zonlicht om onze energievoetafdruk te verkleinen.

Onze certificeringen

– MYoMY is een sociale onderneming, die winst en doel in evenwicht brengt.
– Het leer dat MYoMY gebruikt uit India is gecertificeerd door de Leather Working Group.
– Onze voering en enkele bijzondere collecties zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen in samenwerking met Waste2Wear®.
– De fournituren die in onze ontwerpen worden gebruikt, zijn REACH-gecertificeerd.

Productie partners

Leatherina, Dhaka Bangladesh
We werken sinds 2017 samen met Leatherina. Een inspirerende productiepartner die met ons en onze missie meegroeit. Oprichtster Taslima Miji ziet het als haar missie om een positieve impact te hebben. Deze geboren leider creëerde de fabriek om tassen te produceren op een eerlijke, ethische en duurzame manier. Leatherina is hard op weg om Fairtrade-garantie (WFTO) te worden.

Collecties

Naast 2 seizoenscollecties heeft MYoMY een permanente ‘essential’ collectie. Deze collectie is het hele jaar door verkrijgbaar en past bij elk seizoen en elke stijl. Deze items zijn perfect voor een duurzamere kast. De collectie tassen bestaan uit onze meest tijdloze vormen en kleuren in een duurzame kwaliteit die alleen mooier wordt tijdens het dragen. MYoMY collecties komen tot stand in samenwerking met interne- en externe designers.

 

Bekijk Essentials

Duurzaam design

De impact van onze activiteiten is terug te vinden aan beide uiteinden van de supply chain – niet alleen waar onze tassen worden gemaakt. Iedereen die onze producten verkoopt en koopt, is net zo belangrijk als de mensen die ze maken. Samen vormen we een keten van empowerment. Wanneer resellers en gebruikers van onze tassen hun positieve verhalen delen, zullen ze anderen inspireren om ook een bewustere en duurzamere levensstijl te omarmen. We koesteren onze gemeenschap en hechten veel waarde aan onze gezamenlijke bijdrage aan een betere wereld. Samen kunnen we de wereld genieten, door ons verhaal te delen.

Foto door Het Zero Waste Project.