A little love to last a lifetime

LEER ONDERHOUD GIDS

Onze missie is duurzaamheid en daarom willen we jou helpen om goed voor je aankoop te zorgen, zodat je hier zo lang mogelijk plezier van hebt. Door producten te maken van hoge kwaliteit en ervoor te zorgen dat het leer de juiste behandeling krijgt, maken we samen jouw tas zo duurzaam mogelijk.

Beschermings spray

Om te voorkomen dat jouw tas beschadigd raakt, raden wij je aan het leer te beschermen met de Collonil Protect & Care Spray tegen vuil en vocht. De spray is een natuurlijk product dat ervoor zorgt dat het leer zacht en ademend blijft en het leer in optimale conditie houdt.

1. Zorg ervoor dat het leer schoon is door eventueel stof af te vegen met een vochtige doek.
2. Gebruik de Collonil Protect & Care Spray. Houd het ongeveer 20 cm van het leer. Spray een gelijkmatige laag rondom de hele tas.
3. Laat je tas drogen. Nu is je tas beschermd tegen vuil en vocht en klaar voor gebruik! Zorg ervoor dat je de tas eens in de 6 maanden opnieuw inspuit.

Onderhouds crème

Leer is een natuurlijk product, dus na een periode van gebruik kan je tas wat krassen, kleurverlies of een minder zachte aanraking hebben gekregen. Om het leer nieuw leven in te blazen raden we aan om de Collonil Organic Cream te gebruiken. Na gebruik zal dit natuurlijke product gemaakt van macadamia-olie zowel het uiterlijk als de aanraking van je tas hebben verbeterd.

1. Zorg ervoor dat het leer schoon is door eventueel stof af te vegen met een vochtige doek.
2. Doe een klein druppeltje crème op een droge, schone doek. Test het op een minder zichtbaar oppervlak, zoals de onderkant van je tas, om er zeker van te zijn dat je niet te veel product gebruikt voor de staat waarin het leer zich bevindt.
3. Reinig de tas met de doek met crème in zachte cirkelvormige bewegingen.
4. Laat de tas achteraf drogen om het eindresultaat goed te zien. Controleer op grotere vlekjes of krassen waarvoor misschien wat meer product nodig is.

Duurzaam leer

Onze tassen zijn gemaakt van Leather Working Group gecertificeerd leer, wat betekent dat het leer op een duurzame manier wordt gelooid: met minder chroom en zo min mogelijk chemicaliën om de waterzuivering puur te houden. Wat leer zo uniek maakt in vergelijking met andere materialen, en waarom wij het nog steeds verkiezen boven andere, is dat tot nu toe geen ander materiaal zo’n lange levensduur heeft als leer, waardoor het het meest duurzame materiaal is dat er is.

Materialen

Hunter leer

Ons klassieke hunter leer heeft een hele natuurlijke look en feel. Het leer toont zijn natuurlijke eigenschappen, zoals kleuronregelmatigheden en striae, maar voelt ongelooflijk zacht aan gecombineerd met veel stevigheid. Het stevige karakter zorgt ervoor dat het leer in vorm blijft en de tas goed rechtop blijft staan.

Na verloop van tijd wordt dit leer nog unieker. Om de kleurveranderingen en het creëren van meer lijntjes in balans te houden, raden we aan om de Collonil Organic Cream te gebruiken.

Rambler print Leer

Dit gladde leer krijgt zijn mooie eigenschappen door het proces dat het doorloopt. Je herkent Rambler aan zijn gladde aanraking en lichte glans, zijn flexibiliteit en het kleine patroon dat in het leer is aangebracht.

Rambler leer veroudert met een toename van flexibiliteit, ook wordt de kleur lichter. Door het gebruik van de Collonil Organic Cream kan het leer in optimale conditie worden gehouden.

Suède

Dit zachte leer heeft een geborstelde structuur wat voor een erg unieke look en feel zorgt, dit zorgt ook dat de kleur in bijna elk licht er iets anders uitziet. Door de flexibiliteit van suède, en zijn zachte aanraking, is dit materiaal erg comfortabel om te dragen.

Suède is kwetsbaar voor vuil- en watervlekken, zorg daarom dat je je tas goed verzorgt! Je houdt het suède mooi door hem te beschermen met een onderhoudsspray, zoals onze Collonil Protect & Care. Houd hierbij de spray 20 cm van het leer, en spray een lichte damp. Wanneer er toch vuil op je tas is terecht gekomen, laat dit dan eerst drogen, en verwijder daarna het opgedroogde vuil met een speciale zachte suèdeborstel. Ook vouwlijnen borstel je er zo eenvoudig uit. Let op bij het eerste keer dragen: er kan overgebleven kleur in het suède materiaal zitten, wat kan afgeven op lichte kleding.

Gerecycled PET canvas

Dit materiaal is gemaakt van gerecyclede plastic afvalflessen in samenwerking met Waste2Wear. Per meter stof worden 22 flessen uit de natuur gehaald en kunnen ze het milieu niet meer schaden. In vergelijking met het gebruik van polyester hebben we bij dit materiaal 70% minder energie nodig, 75% minder C02 en 86% minder water.

Het resultaat is een sterk geweven materiaal dat prettig aanvoelt. Dit materiaal heeft niet veel verzorging nodig. Maak het eenvoudig schoon met een doek en een beetje water als er stof of vlekken op de tas zitten.

LEES MEER

Appleskin

Appleskin wordt gemaakt van afval restanten van de appelsap industrie uit Balzano, Italië. Deze restanten worden bewerkt tot poeder dat vervolgens wordt verwerkt tot nieuwe vezels. De bovenlaag bestaat uit 38% PU en 26% appelresten en de verstevigende onderlaag is van 20% polyester en 16% katoen.

Deze combinatie van vezels lijdt tot een stevig materiaal dat dicht in de buurt komt van leer in uiterlijk en kwaliteit. En daarbij is dit materiaal ook erg makkelijk te verzorgen: met een schone, vochtige doek maak je de tas makkelijk schoon van stof en vlekken.

Mist er iets?

Of het nu gaat om een kapotte schouderband of een ontbrekend houten plankje voor in de bodem van je paperbag: wij helpen je graag! Neem contact op via e-mail of telefoon.

Neem contact met ons op

Bring Back Bag

Gedurende de jaren bouw je een dierbare band op met je tas. Maar het kan zijn dat na langdurig gebruik het leer toch te verouderd is geraakt en een paar vlekken heeft gekregen die niet meer te verwijderen zijn. Het moment is gekomen dat je afscheid wilt nemen van jouw tas. Daarom heeft MYoMY het “Bring Back Bag programma” in leven geroepen. Wij kopen graag jouw oude MYoMY tas terug zodat wij de grondstof kunnen hergebruiken in één van onze komende innovaties. In ruil daarvoor krijg jij van ons een kortingscode voor -20% om een mooie nieuwe MYoMY tas uit te zoeken – een win, win, win: voor jou, voor ons en voor onze planeet.

BRING BACK MY BAG