Duurzaam Design
voor Positive Icons

Sinds 2007 ontwerpt Fashion House MYOMY do goods duurzame tassen en accessoires van leer. Onze fairtrade designs zijn geïnspireerd op iconische voorwerpen uit ons dagelijks leven en ontworpen met een missie to do good.

Het eerste iconische design was de beroemde MY PAPER BAG – het duurzame alternatief voor de wereldberoemde papieren zak. Dit was het begin van MYOMY do goods. Sinds het allereerste iconische design combineren we de kwaliteit van duurzame materialen met het unieke van iconisch ontwerp.

MYOMY collecties worden met liefde gemaakt en bewerkt en met trots gedragen door mannen en vrouwen over de hele wereld. Iedere tas, maker en drager heeft haar eigen verhaal. Allen delen we de droom om mooie producten te maken en te dragen voor een betere wereld.

Samen met ONZE COMMUNITY van Positive Icons kunnen we echt een verschil maken en iedereen versterken en inspireren die met of voor MYOMY do goods werkt. Tas voor tas, laten we een onvergetelijke indruk achter.

Love,

Marja Baas
Founder MYOMY do goods

Our Core Values

Iconic Design
Caring for the World
Reliable
Feeling Good

HOE MYOMY BIJDRAAGT AAN EEN BETERE WERELD

MYOMY wil de wereld beter maken door mooie producten te maken. Maar wij zijn slechts één schakel in de modeketen.
Bekijk per thema hoe we met onze productiepartners en klanten samenwerken aan onze do good missie.

Lokale
Ontwikkeling

Door lange termijn partnerschappen aan te gaan met fair trade organisaties, kunnen we indirect investeren in de toekomst van onze makers. Onze samenwerking stelt hen in staat een eerlijk inkomen te verdienen, acceptabele werkuren te draaien in een veilige werkomgeving en te werken aan persoonlijke ontwikkeling via trainingen.

Dit biedt hen de vrijheid en het zelfvertrouwen om eigen keuzes te maken en een voorbeeld te zijn volgende generaties. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze drie producenten: Craft Resource Center (CRC) in India, i-did in Nederland en Leatherina in Bangladesh.

Eerlijk Inkomen

De ambachtslieden verdienen een eerlijk inkomen om te leven, te sparen en te investeren in een duurzame toekomst voor zichzelf, hun familie en hun gemeenschap.

Onderwijs

De ambachtslieden krijgen onderwijs en training om hun vaardigheden te ontwikkelen.

Gezondheid

De ambachtslieden werken in een veilige werkomgeving en hebben toegang tot een gezondheidszorgsysteem.

ONTMOET ONZE PRODUCENT IN INDIA

Craft Resource Center (CRC) in Kolkata, India, is onze hoofdleverancier voor fairtrade leerproducten sinds 2008…

Lees Meer

Craft Resource Center (CRC) in Kolkata, India, is onze hoofdleverancier voor fair trade leerproducten sinds 2008. CRC’s productie heeft een World Fair Trade Organization (WFTO) garantie en al hun leer is gecertificeerd door de Leather Working Group (LWG). Onze waardevolle partnerschappen creëren een sterke commitment, die van grote waarde is in de modesector van nu. Samen zijn we enorm gegroeid qua productie, kwaliteit, merk en sales. Onze leren designs worden handgemaakt door lokale makers in Kolkata, India. Hoe meer tassen we verkopen, hoe meer kansen we kunnen bieden aan de makers. Elke baan zorgt voor inkomen, educatie en gezondheidszorg voor een familie – de basis voor een betere toekomst. Op dit moment werken er 90 mensen aan onze producten in de werkplaats van CRC. We zijn CRC dankbaar voor onze samenwerking en de families die we ondersteunen.

PROMOTEN VAN AMBACHT IN NEDERLAND

In 2015 is MYOMY begonnen met haar impactpartnerschap met i-did. i-did helpt mensen in Nederland die langere tijd leven van een uitkering…

Lees Meer

In 2015 is MYOMY begonnen met haar impactpartnerschap met i-did. i-did helpt mensen in Nederland die langere tijd leven van een uitkering. Deelnemers van het i-did programma leren naai- en handwerkvaardigheden en krijgen coaching om ze voor te bereiden op een vervolgbaan. De MYOMY tassen van i-did bestaan uit gerecycled vilt, gemaakt van oude uniformen van het leger of uit de gezondheidszorg. Bekijk hier de collectie.

LEATHERINA: OP WEG NAAR FAIRTRADE

We zijn trots op ons nieuwe partnerschap met Leatherina in Dhaka, Bangladesh. Een van de grootste ambities van deze werkplaats voor leer…

Lees Meer

We zijn trots op ons nieuwe partnerschap met Leatherina in Dhaka, Bangladesh. Een van de grootste ambities van deze werkplaats voor leer is het empoweren van vrouwen door hen goed werk te bieden, waarin trainingen en kansen een eigen inkomen te verdienen centraal staan. 85% van de werknemers is vrouw en veel van hen zijn afkomstig uit een van de vele sloppenwijken van Dhaka. Leatherina is op weg om lid te worden van de World Fair Trade Organization. MYOMY do goods zal haar partner daarbij zoveel steun bieden als nodig is om dit succesvol te maken. Daarnaast werken de partners met een lokale leerlooierij ook aan een Leather Working Group rating, door te werken volgens het protocol “Tannery of the Future”. Eind 2018 hopen we de volle productiecapaciteit van Leatherina in gebruik te nemen.

Duurzame
Materialen

Samen met onze producenten selecteren we zorgvuldig de meest duurzame materialen voor onze MYOMY collecties. Al ons leer wordt duurzaam verwerkt door een gecertificeerde looierij (Leather Working Group). Dit betekent strenge controle op het naleven van alle milieuregels. De voering van de tassen is gemaakt in samenwerking met Waste2Wear® die circulair materiaal maken van plastic afvalflessen.

Dit betekent ook dat we duurzaam met afval en energie omgaan. We vragen onze partners hun afvalstromen in meerdere stadia van de productie te recyclen en om gebruik te maken van zonlicht tijdens de natuurlijke droogprocessen om zo energiegebruik te reduceren. 

Materialen

Wij werken iedere dag aan de duurzaamst mogelijke oplossing. Al het leer afkomstig uit India wordt gelooid door een looierij met een Leather Working Group (LWG) rating. Andere materialen zijn biologisch of gerecycled.
.

Verpakkingen

Alle verpakkingen en productinformatie materialen zullen gemaakt worden van gerecyclede materialen en geprint met bio-afbreekbare inkt.
.

Transport

We zullen volledig gebruik maken van transport over land of zee (en ons vliegvervoer minimaliseren).
.
.

OP WEG NAAR 100% DUURZAAM LEER

MYOMY do goods collecties worden gemaakt van de hoogste kwaliteit leer. Authentiek leer heeft een natuurlijke oorsprong…

Lees Meer

MYOMY do goods collecties worden gemaakt van de hoogste kwaliteit leer. Authentiek leer heeft een natuurlijke oorsprong die na verloop van tijd meer gaat leven en  een eigen karakter krijgt. Dit maakt iedere tas uniek. Samen met onze producenten selecteren we de beste materialen en bewerking:

  1. Alle huiden worden bewerkt door een Gold-Rated Leather Working Group Tannery in India. Dit voorkomt onnodige schade aan het milieu en zorgt voor veilige omstandigheden voor de mensen en de natuur. In Bangladesh streeft MYOMY naar een beoordeling van de Leather Workning Group samen met onze productunit en hun lokale looierijpartner.
  2. Ondanks onze stappen om de beste en meest duurzame materialen te produceren, zijn er altijd verbeterpunten. Zo is bijvoorbeeld het Eco-leer nog niet ver genoeg ontwikkeld. We werken daarom actief samen met onafhankelijke organisaties en doen onderzoek naar volledig duurzame productieprocessen en materialen met partners zoals Smit & Zoon en Stahl.

VERPAKKING

Al onze verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled PET, of Funzil zoals het in India wordt genoemd…

Lees Meer

Al onze verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled PET, of Funzil zoals het in India wordt genoemd. Al onze verpakkingstassen zijn geproduceerd door een van de vrouwelijke groepen van CRC.

DUURZAAM TRANSPORT

MYOMY producten worden in India en Bangladesh geproduceerd. Deze producten worden per lucht of zee vervoerd…

Lees Meer

MYOMY producten worden in India en Bangladesh geproduceerd. Deze producten worden per lucht of zee vervoerd.  We beseffen ons dat dit niet de meest duurzame oplossing is en streven daarom naar volledige transport over zee eind 2020.

Het promoten van
Eerlijke mode

De impact van onze activiteiten ligt aan beide kanten van de waardeketen. Iedereen die onze producten maakt, verkoopt, koopt of draagt is even belangrijk. Samen vormen we de MYOMY community. Samen gaan we voor fair fashion en inspireren we een bewuste levensstijl. 

Als doorverkopers en dragers van onze tassen het MYOMY do goods verhaal delen, zullen ze anderen ook inspireren een bewuste en duurzame lifestyle te omarmen. We koesteren onze community en waarderen de gezamenlijke bijdrage aan een eerlijke en duurzame mode-industrie.

Samenwerkingen

Nauwe samenwerkingen met retailers over de hele wereld om onze positieve impact te verspreiden.

.
.

Producten

Creëren van iconische designs.

.
.
.

Promoten van positieve verhalen

Bewustmaking van eerlijke en duurzame mode, mensen inspireren om de beste versie van zichzelf te zijn.

.

BEN JIJ EEN POSITIVE ICON?
.

In 2017 hebben we onze Positive Icon movement gelanceerd. Met deze movement willen we laten zien dat iedereen een Positive Icon kan zijn…

Lees Meer

In 2017 hebben we onze Positive Icon movement gelanceerd. Met deze movement willen we laten zien dat iedereen een Positive Icon kan zijn. Ieder persoon, maker of drager draagt bij aan een betere wereld met zijn/haar eigen verhaal. Of dit nu is door het dragen van duurzame mode of door het delen van je grote glimlach – door positiviteit te verspreiden en gewoon jezelf te zijn kunnen we met elkaar het leven een beetje mooier maken. Zo simpel kan doing good zijn.

Word onderdeel van de Positive Icon movement. Deel je foto en win iconische prijzen, zoals een trip voor 2 naar onze roots in India. Doe jij mee?

DEEL VAN ONZE COMMUNITY: PLAN INTERNATIONAL NEDERLAND

Wereldwijd zijn er ruim 290 miljoen kinderen onder de 5 jaar niet wettelijk geregistreerd, met name in India. Vooral meisjes kunnen hierdoor het slachtoffer worden van kindhuwelijken…

Lees Meer

Wereldwijd zijn er ruim 290 miljoen kinderen onder de 5 jaar niet wettelijk geregistreerd, met name in India. Vooral meisjes kunnen hierdoor het slachtoffer worden van kindhuwelijken en mensenhandel. Een geboorteregistratie is ontzettend belangrijk voor hun toekomst. Met een geboortebewijs kunnen kinderen gezondheidszorg krijgen, zich inschrijven om examen te doen en een identiteitsbewijs aanvragen. Op latere leeftijd kunnen ze stemmen.

Een groot deel van MYOMY’s productie vindt plaats in India. Om bij te dragen aan een betere toekomt voor deze kinderen, werken we samen met PLAN International Nederland. Wanneer je een MY PAPER BAG Baby koopt, doneren we €8 hiervan aan PLAN International Nederland: het bedrag dat nodig is voor één officieel geboortecertificaat voor een kind in India.

More Reading on our Impact

Change-Model
#1 Change Model - Empowered Artisans
Change-Model2
#2 Change Model – Sustainable Materials
Change-Model3
#3 Change Model – Fair Fashion Movement
MYoMY kopie
MYOMY Impact Infographic
[]