Designed to empower.

ONS VERHAAL

Bij MYoMY geloven we in de kracht van verbinding, in jou en mij, in ons als mensheid. We zijn ervan overtuigd dat we allemaal changemakers zijn en door krachten te bundelen en ethische en duurzame keuzes te maken kunnen we een eerlijkere en meer gelijke wereld creëren. Als sociale onderneming werkt MYoMY samen met fairtrade productiepartners om eerlijke banen mogelijk te maken. Samen maken we duurzaam ontworpen tassen. Zo is het onze missie om tassen te maken die een keten empowerment creëren; van maker tot drager.

Sociale onderneming

MYoMY is vanaf het begin een sociale onderneming geweest, wat betekent dat MYoMY deel uitmaakt van de sociale economie waarvan het hoofddoel is om een sociale impact te hebben. Zo werken wij samen met ondernemers en fairtrade productiepartners die in hun eigen omgeving changemakers willen zijn. Wij geloven in langdurige relaties om samen een eerlijkere wereld kunnen creëren. Met de verkoop van MYoMY tassen faciliteren we fairtrade banen die onze medewerkers een eerlijk loon geven, veilige werkomstandigheden en toegang tot training en persoonlijke ontwikkeling.

Sinds 2021 is MYoMY een Bcorp-gecertificeerd bedrijf. Gecertificeerde B-bedrijven zijn bedrijven die voldoen aan de hoogste normen van geverifieerde sociale en milieuprestaties, openbare transparantie en wettelijke aansprakelijkheid om winst en doel in evenwicht te brengen. Bekijk ons volledige rapport hier.

Een inkijk bij onze productiepartner Leatherina. Ons verhaal verteld door MYoMY’s oprichter en CEO Marja Baas en onze dierbare productiepartner Taslima Miji, oprichtster van Leatherina. Bekijk het verhaal.

Ethische esthetiek

MYoMY tassen zijn herkenbaar aan hun elegante eenvoud en duurzame kwaliteit. MYoMY werkt samen met verschillende interne en externe tas designers. Alle designers veranderen verhalen in unieke designs. Een bekend design verhaal is dat van de iconische MY PAPER BAG ontworpen door Ramon Middelkoop. Hij was geïnspireerd door een papier zak die voorbij waaide in de metro en besloot daar een duurzame papieren tas van te maken. Ontworpen om geliefd te worden en lang mee te gaan.

Duurzaam design

Samen met onze productiepartners selecteren we zorgvuldig de materialen die worden gebruikt voor MYoMY collecties. Duurzame kwaliteit is daarbij een van de belangrijkste productvereisten van MYoMY. We gebruiken hoogwaardig leer dat LWG certified is en voor onze voering gebruiken we 100% gerecycled canvas van plastic afvalflessen gemaakt in samenwerking met Waste2Wear®. MYoMY is altijd op zoek naar nieuwe innovaties om een circulaire toekomst te realiseren.

Lees meer

“It’s not simply a bag.
It’s a movement.”

- Taslima Miji (Productiepartner en oprichtster Leatherina)